Close Project Detail

ЯĒ

ЯĒ

Our intention is to design a “secret” shelter, a retreat for the everyday life of our clients.

Strategically located at the top of a ridge with plunging views towards the Ionian Sea, the design proposes a hidden structure firmly anchored into the ground while offering a suspended experience amongst the panoramic views towards the Sea coast (spazio scenario).

A sense of discovery permeates the entire experience: from the arrival path, through the shared areas until the private quarter. A hidden entry descending into the ground; a living room like-veranda that blurs its boundaries between inside and outside; an enclosed night area with a sense of protection and intimacy with framed views and glimpse of the Ionian coast (spazio vivendi).

The multi-layered palette of materials (stone cast in concrete washed in cocciopesto, timber, stone, and water) aims to generate a dialogue with the natural landscape. With its rough character, the physical outcome of the house reinforces the idea of a build-in somewhat inhabited cave-like shelter with all the luxury of today’s everyday commodities (spazio materia).

ЯĒ

ЯĒ

Calabria, Italy, 280 sqm

2019 - On going